Opleiding Ademcoach


“Een ver-ademing voor lichaam en geest!”

Ademcoaching is een zeer effectieve healingmethode. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn”. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. We leven momenteel in een gejaagde , angstige wereld. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft desastreuze gevolgen voor het lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel. Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben: Verstopping, vermoeidheid, koude voeten, koude neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen, verstijven van de spieren in het lichaam. Enzovoort enzovoort… De opleiding is geaccrediteerd door de NBVH (60 bijscholingspunten) en de ADAP (81,5 bijscholingspunten)

De specifieke ademhalingstechniek zorgt er voor dat meer zuurstof op celniveau wordt opgenomen, hetgeen resulteert in een fysieke en emotionele vitalisering. Dit leidt tot een hoger niveau van bewustzijn. Je leert je weer optimaal te ademen met alle positieve gevolgen van dien!

“Ik kies voor ademen, ik kies voor leven.”

In plaats van dat we onze ‘adem inhouden’, krijgen we lucht en ruimte. In plaats van dat we ‘verstijven’, komen we weer in beweging. In plaats van dat we ons ‘niet meer te laten horen’, geven we ons weer een stem.

“Uit het hoofd in het lijf!”

De kracht van ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf. Het is ook een hulpmiddel dat je mee kunt nemen in je leven voor alle mogelijke nare momenten die nog zouden kunnen komen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen door een open, verbonden ademhaling, zullen deze momenten geen grip kunnen hebben op de kwaliteit van je leven.

Annette over Kracht van Ademen 4 min.Annette over Ademcoach Opleiding 3 min.

Tiendaagse opleiding tot ademcoach

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een cliënt weer optimaal kan laten ademen met alle positieve gevolgen van dien.
Als gediplomeerd ademtherapeut en docent biedt Annette Weers deze tiendaagse opleiding tot ademcoach aan. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen en tevens erg geschikt voor therapeuten, hulpverleners en coaches die willen leren werken met de helende kracht van ademen. Een voorwaarde is dat je voor of tijdens de opleiding een Kracht van ademen 2- daagse meedoet. Zo kan je zelf ervaren hoe krachtig de ademsessies werken. Tijdens 10 lesdagen verzorgt Annette Weers samen met Debora Goedewaagen een uitgebalanceerd pakket. Je leert de theorie, de therapeutische vaardigheden en het lichaamswerk dat nodig is voor het geven van ademsessies. Na het succesvol doorlopen te hebben van de lessen wordt een praktijktoets afgenomen. Hierna ontvang je een diploma.

Het doel van de opleiding is het zelfstandig kunnen begeleiden van ademsessies. Na het met succes behalen van de toets ben je hiertoe in staat. Het vak als ademcoach kan als zelfstandig beroep uitgeoefend worden. Het geleerde is goed te combineren binnen andere beroepen.

Na de opleiding is het mogelijk stage te lopen bij de Kracht van ademen 2-daagse onder de supervisie van Annette Weers en Debora Goedewaagen. Dit is een prachtige mogelijkheid die je aangeboden wordt om ervaring op te doen.

Waarom kies ik voor Annette Weers Opleidingscentrum om ademtherapeut te worden?

 • Annette Weers is als ademtherapeut opgeleid door de ‘founder’ van Transformational Breathing, Judith Kravitz
 • uitgebreid pakket therapeutische vaardigheden met betrekking tot verwerken van levensvragen en trauma’s
 • uitgebalanceerde lessen van gespecialiseerde docenten
 • het opleidingscentrum en het lespakket zijn geaccrediteerd door het CRKBO, ADAP en NBVH
 • stagemogelijkheid
 • inspirerende nascholing/supervisie avonden na behalen diploma

Opleidingsprogramma

Theoretisch

 • Fysiologische kennis rondom het ademen
 • De essentie en het belang van goed ademen
 • De verschillende ademhalingspatronen en hun betekenis
 • Hoe je een sessie begeleidt en welke technieken beschikbaar zijn
 • Werken met bijzondere omstandigheden en klachten, zoals astma, kinderen, zwangerschap, hartpatiënten en mensen met chronische hyperventilatie

Praktisch

 • Analyseren van elkaars adempatroon
 • Het leren begeleiden van een ademsessie
 • Leren omgaan met fysieke en emotionele reacties
 • Je krijgt extra oefeningen en technieken aangeboden die tevens gebruikt worden door Transformational breathing, Wim Hof, Quantum light breath, Pranayama en Buteyko.

Het werken met diverse technieken zoals

 • Affirmatietechnieken
 • Drukpunten en spierspanning
 • Gebruik maken van verschillende lichaamshoudingen
 • Afstemmen en afronden

Studiebelasting

10 lesdagen en 10 uur zelfstudie. Je ontvangt een syllabus met al het lesmateriaal.* Optioneel: oefenen op mede studenten en stage bij de Kracht van ademen 2- daagse.
De opleiding is op HBO denkniveau.

*Het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij Annette Weers opleidingen.

Workshop Kracht van ademenIndividuele coaching Kracht van ademen