Witteverenrandje3

Voice Dialogue

“Het meest angstaanjagende is om zichzelf volledig te accepteren.”

~~ Carl Jung ~~

Ieder van ons ontwikkelt overlevingspatronen bestaande uit verschillende delen en stemmingen. Deze patronen zijn ooit ontstaan als noodzaak om te overleven en zo min mogelijk schade op te lopen.
Echter, wat ooit effectief was, kan nu verouderd zijn en juist tegen ons werken. Neem bijvoorbeeld het deel dat goed is in onzichtbaar zijn; dit deel heeft wellicht geholpen toen de omgeving onveilig was.

Maar nu zijn de pestkoppen op het schoolplein of boze ouders niet langer onze huidige realiteit. Toch blijft het moeilijk voor ons, en neigen we naar oude patronen zoals het innemen van weinig ruimte of onzichtbaar zijn.

Voice Dialogue creëert bewustzijn rondom deze (overlevings)patronen en helpt je de delen in jezelf wakker te maken die je zou willen omarmen, zoals het deel dat zijn plek inneemt en zichtbaar is.

De psychologie van delen en persoonlijke groei

De manier waarop we met onszelf praten, intern dialogeren, heeft een aanzienlijke invloed op hoe we omgaan met uitdagingen en kansen in het leven. Door middel van Voice Dialogue creëren we bewustzijn rondom deze innerlijke stemmen en verkennen we hun dynamiek. Dit biedt een waardevolle sleutel tot persoonlijke groei en zelfinzicht.

Voice Dialogue opent de deuren naar een bevrijdende ervaring, als een ontdekkingsreis naar verstoten delen die een ware revolutie in jezelf teweegbrengen. Het is als het betreden van een nieuw land van vrijheid, voorzien van een kaart om de gevangenis van conditionering te verlaten.

Voice Dialogue

Laat de criticus een raadgever zijn,
niet de regisseur van je levensverhaal.

Effecten van Voice Dialogue:

  • Verbeterd zelfbewustzijn
  • Diepgaand begrip van interne conflicten
  • Ontdekking van verborgen potentieel
  • Versterking van emotionele intelligentie
  • Bevordering van zelfacceptatie en compassie

Hoe verloopt een individuele Voice Dialogue sessie?

1. Doelbepaling:

De therapeut en de cliënt bespreken de doelen van de sessie. Dit kan variëren van het verkennen van specifieke problemen tot het ontdekken van diepere aspecten van de persoonlijkheid.

2. Inleiding tot Voice Dialogue:

De therapeut geeft uitleg over het concept van Voice Dialogue. Dit omvat het idee dat de persoonlijkheid uit verschillende delen bestaat, bekend als “subpersonlijkheden” of “sprekers”.

3. Identificatie van Subpersonlijkheden:

De cliënt wordt aangemoedigd om bewust te worden van de verschillende delen van zichzelf. Dit kan worden gedaan door te reflecteren op innerlijke stemmen, emoties of gedachten die vaak voorkomen.

4. Het Uitnodigen van de delen:

De therapeut nodigt specifieke subpersonlijkheden uit om te spreken. Dit kan gebeuren door de cliënt te vragen zich voor te stellen hoe een bepaald deel van henzelf eruitziet of klinkt.
De therapeut fungeert als facilitator van het gesprek tussen de verschillende subpersonlijkheden. Dit kan resulteren in een dialoog waarin de cliënt actief met verschillende delen van zichzelf communiceert.

5. Bewustwording en Integratie:

Tijdens het gesprek ontstaat vaak meer bewustzijn over de verschillende behoeften, overtuigingen en emoties van de diverse subpersonlijkheden. Het doel is niet noodzakelijk om bepaalde delen te ‘genezen’, maar eerder om bewustwording en begrip te bevorderen.

6. Reflectie en Integratie:

Na het gesprek reflecteren de therapeut en de cliënt samen over wat er is besproken. Samen wordt gezocht naar manieren om deze inzichten te integreren in het dagelijks leven van de cliënt.

Afspraak maken

Praktijk
Annette Weers
Van der Lubbehof 23
2312CJ Leiden

Tel: 06-14770688
E-mail: contact@annetteweers.nl

Geopend
Van 9.30 uur tot 15.00 uur.

Kosten van de therapie
Het tarief per sessie bedraagt EUR 125 p/u. Een sessie duurt 2 uur.

Een afspraak voor alleen een healing duurt een uur en kost EUR 125.

U kunt per e-mail of telefonisch een afspraak maken.

Whatsapp-chat openen
Persoonlijk contact met Annette
Scan de code
Annette Weers via Whatsapp
Hallo
Kan ik je helpen?

Je krijgt z.s.m. persoonlijk bericht van Annette zodra ze klaar is met haar les of cliënt.