Voice Dialogue

Nu ook online consulten mogelijk!

In het begin van de jaren tachtig ontdekten in de V.S. Hal Stone, een leerling van Jung, en Sidra Stone dat je met innerlijke menselijke eigenschappen kunt communiceren.
Toen Sidra op een zeker moment verdrietig was, vroeg Hal haar of ze in dat verdriet wilde stappen en het een stem wilde geven. Daarop verscheen er een klein en kwetsbaar kind, dat veel te vertellen had: een kind waar eindelijk eens naar geluisterd werd! Zo ontstond de eerste dialoogsessie.
Hal en Sidra ontdekten dus dat er vele delen bestaan die ons leven op de achtergrond bepalen, of juist volledig verbannen lijken te zijn. Ze ontdekten dat elk deel zijn eigen energie en karakteristiek draagt. Ze ontdekten tevens dat, hoe beter wij leren omgaan met onze innerlijke delen, des te beter we ons gaan voelen.

De enorm krachtige en transformerende werkwijze die uit hun werk ontstond noemden ze Voice Dialogue.

“Bewustwording van je innerlijke rijkdom.”

Voice Dialogue is de meest geëvolueerde vorm van het werken met deelpersoonlijkheden. Van stemming naar stem, dat lijkt het hart van Voice Dialogue te zijn.
Je leven wordt beïnvloed door stemmingen, zowel als reactie op de buitenwereld als op je binnenwereld. Een stem is een innerlijk deel.

Voice Dialogue is een manier om in gesprek te komen met onze innerlijke stemmen. Er zijn bekende delen zoals bv. de criticus, de perfectionist, de pleaser, de controleur en diverse innerlijke kinderen en delen die verrassend nieuw voor ons lijken.
Je denkt dat je zelf achter het stuur zit van je auto, maar dat is helaas niet zo. Gestuurd door je overlevingspatronen, zal het deel dat het hardste duwt winnen, dus bv. het verlegen deel of de roker. Je wordt door de delen geleefd.

Voice Dialogue is een uitermate effectieve manier om bewust te worden van je innerlijke wereld. Centraal staat het ontdekken van aangeleerde oude overlevingspatronen en het creëren van wenselijke nieuwe mogelijkheden.
Zo is Voice Dialogue een weg om compleet en weer heel te worden.

Afspraak maken

Praktijk
Annette Weers
Van der Lubbehof 23
2312CJ Leiden

Leslokaal te Leiden:
Haagweg 4 F1,
2311 AA Leiden

Tel: 06-14770688
E-mail: contact@annetteweers.nl

Geopend
Van 9.30 uur tot 15.00 uur.

Kosten van de therapie
Het tarief per sessie bedraagt EUR 125 p/u. Een sessie duurt 2 uur.

Een afspraak voor alleen een healing duurt een uur en kost EUR 125.

U kunt per e-mail of telefonisch een afspraak maken.

“Ik heb echt het gevoel dat ik geleefd word!”

Hoe verloopt een individuele sessie?

In het begin van de Voice Dialogue sessie zitten werker en begeleider tegenover elkaar. Allereerst wordt het doel van de sessie bepaald. Waar wil de werker aan werken?

Wanneer het doel helder is wordt bekeken welke delen hierbij een rol spelen. Een voorbeeld: als iemand een burn-out heeft, kunnen delen als pusher, criticus, pleaser en of perfectionist een grote rol hierin spelen. Het deel dat de (mede)drager is van het bepaalde probleem of gevoel, wordt uitgenodigd op een andere plek in de ruimte. Zo kan speciaal met dit deel kennis gemaakt worden en een gesprek gevoerd.

De begeleider gaat een gesprek aan met een of meerdere delen na elkaar, steeds op een andere plaats. Zo komen primaire delen aan het woord, verstoten delen of delen die je niet kent, maar graag zou willen uitnodigen in je bestaan. Voice Dialogue geeft je zicht op je oude patroon dat je keer op keer bewandeld en ingesleten hebt. Dit kan je loslaten om vervolgens een nieuw wenselijk patroon te creëren met de delen die jij kiest.

Zo word je weer de baas over je eigen leven!