Diverse workshops


Opstellingen anders 2- daagse

Data: Za en zo 29 en 30 mei 2019 
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur “De Kern” in Leiden.
Docent: Liesbeth Stomp

“Maak zichtbaar wat verborgen is.”

Met dit principe van dit ‘fenomeen’ van opstellingen kan zoveel meer! In deze workshop gaan we daarmee zelf aan de slag. We gaan voorbij de klassieke familieopstellingen en werken diverse inspirerende opstellingen uit. Iedereen gaat onder meer zelf ondervinden hoe het is om in opstelling te staan als representant en hoe het is om zelfs iets uit te zoeken via opstellingen en de bijbehorende systemisch blik.


The Way of the Fool

Data: za en zo 9, 10 maart 2019
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
Locatie: “De Kern” te Leiden
Gastdocent: Floris Koot

Ik kom jullie uitnodigen voor een van de leukste workshops die ik ooit zelf volgde: The way of the fool

Dit wordt een weekend waarin we  lachen, helemaal opfleuren, gaan genieten van elkaar en vol verbazing enorme inzichten zullen krijgen. The way of the fool gaat op een speelse manier heel  diep.
De workshop is niet uit te leggen, het is een belevenis. Toch heeft Floris het geprobeerd te beschrijven hieronder. Ook helemaal geweldig om met je partner te doen! Nodig ze maar uit op dit feestje!

In het trainen van intuïtie en coaching is de rol van de nar of dwaas (het Engelse woord fool duidt op beide) essentieel. Wat kan je van de geest van hoe de dwaas/nar zijn spel speelt leren? De nar/dwaas doet zijn werk door uiterste gevoeligheid voor ondertonen, door de waarheid te vertellen, ongeacht consequenties en door speels met elke realiteit om te gaan. Vooral speelsheid is essentieel. Wie speelt is integraal met zijn of haar hele systeem aanwezig.

Dit weekend gaat dus over spelen, over de magie van de Fool, en de kracht van het spelen met ondertonen, luisteren met je hele wezen en de waarheid durven spiegelen zoals je die waarneemt. We gaan ervaren hoe de nar mensen kan wakkerschudden en zelfs hele systemen kan helpen helen.

In dit weekend komen aan bod:

  • Vergroten van je persoonlijke vrijheid en spelend vermogen
  • Vergroten van je afstemmingsvermogen en intuitie
  • Interventies durven doen voorbij begrijpen
  • Plezier hebben met je eigen drama’s
  • Loslaten van remmende overtuigingen

The Way of the Fool heeft raakvlakken met Taoisme, Crazy Wisdom, Shamanisme, Lichaamswerk, Integrale Psychologie’, provocatief coachen en meer. Dit weekend gebruiken we spel, lichaamswerk, rollenspel, stem en wat maar nodig is. Het wordt een fysiek weekend, doe dus iets aan waarin je vrij kan bewegen.

Floris Koot ontwikkelde deze aanpak rond 2001 en gaf er workshops mee in binnen en buitenland. Floris  fungeert ook als ‘FestivalFool’ voor enkele festivals, en als coach, trainer in onderwijs en bedrijfsleven. Met The Way of the Fool was hij zelfs finalist voor de Evolutionary Future Challenge 2018. Verder richtte hij oa een alternatieve business school op, sprak op een TEDx, vond een sport en een pianoles methode uit en helpt in binnen en buitenland mee onderwijs vernieuwen.