Diverse workshops


The Way of the Fool

Data: za en zo 9, 10 maart 2019
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
Locatie: “De Kern” te Leiden
Gastdocent: Floris Koot

Ik kom jullie uitnodigen voor een van de leukste workshops die ik ooit zelf volgde:

The Way of the Fool.

Wil je veel intuïtiever worden, maar zit je denken vaak in de weg? Wil je speelser worden, maar vrees je niet serieus genoeg gevonden te worden? Wil je helpen in organisaties, maar ben je soms het overzicht kwijt, terwijl je lichaam roept: ‘doe wat’. Dan is er The Way of the Fool. Hierin gaan we veel speelse oefeningen doen. Daarmee zetten we het hoofd uit en het ‘hele systeem’ aan. Je gaat bewuster en onbewuster voelen wat en waar dingen vast zitten en of wat je daaraan kan doen. En als je daarin vloeiend wordt, kun je niet alleen jezelf bevrijden van lasten, maar ook mensen en zelfs organisaties om je heen.

PS: Ga deze workshop niet doen als je van jezelf speelser moet worden. Je moet niks. Je doet mee omdat je daar zin in hebt en of voelt dat dit ‘het’ is, zonder het te ‘snappen’.

We werken met de nar/dwaas omdat van oudsher de waarheid kan zeggen, zonder dat zijn hoofd eraf gaat. De nar kan als soort van buitenstaander met heel veel wegkomen, wat anderen niet kunnen of durven. Op speelse wijze maakt de dwaas alles wat te zwaar is lichter en, alles wat te licht wordt opgepakt zwaarder. Je kan dit al van nature hebben, of je speelser voelen dan veel anderen. De oefeningen die we dit weekend gaan doen helpen je opener en speelser te maken, en intuïtiever te worden in je werk en leven.

Wat kan je verwachten? Licht lichaamswerk (neem losse kleding mee), speloefeningen, aandachtsoefeningen, reflectie oefeningen (spelen met je zelfbeeld), relationele oefeningen (hoe ga je met anderen om?) en wat maar nodig blijkt op basis van ingebrachte vragen.

In dit weekend komen aan bod:

  • Vergroten van je persoonlijke vrijheid en spelend vermogen
  • Vergroten van je intuïtie
  • In actie komen zonder dat je het hoe en waarom snapt.
  • Plezier hebben met je eigen drama’s
  • Loslaten van remmende overtuigingen

The Way of the Fool heeft raakvlakken met Taoisme, Crazy Wisdom, Shamanisme, Improvisatie Theater, Lichaamswerk, Integrale Psychologie’, provocatief coachen en meer. Dit weekend gebruiken we spel, lichaamswerk, rollenspel, stem en wat maar nodig is. Het wordt een fysiek weekend, doe dus iets aan waarin je vrij kan bewegen.

Floris Koot ontwikkelde deze aanpak rond 2001 en gaf er workshops mee in binnen en buitenland. Floris  fungeert ook als ‘FestivalFool’ voor enkele festivals, en als coach, trainer in onderwijs en bedrijfsleven. Met The Way of the Fool was hij zelfs finalist voor de Evolutionary Future Challenge 2018. Verder richtte hij oa een alternatieve business school op, sprak op een TEDx, vond een sport en een pianoles methode uit en helpt in binnen en buitenland mee onderwijs vernieuwen.


Opstellingen anders 2- daagse

Data: Za en zo 29 en 30 juni 2019 
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur “De Kern” in Leiden.
Docent: Liesbeth Stomp

“Maak zichtbaar wat verborgen is.”

Met dit principe van dit ‘fenomeen’ van opstellingen kan zoveel meer! In deze workshop gaan we daarmee zelf aan de slag. We gaan voorbij de klassieke familieopstellingen en werken diverse inspirerende opstellingen uit. Iedereen gaat onder meer zelf ondervinden hoe het is om in opstelling te staan als representant en hoe het is om zelfs iets uit te zoeken via opstellingen en de bijbehorende systemisch blik.