Witteverenrandje3

EMDR Specialisatie

EMDR therapie: Verdiep je vaardigheden als coach met onze 2-daagse

EMDR therapie:
Verdiep je vaardigheden als coach met onze 2-daagse

Je komt ongetwijfeld situaties tegen waarin je wenst dat je meer tools had om je cliënten te helpen, vooral als ze worstelen met de gevolgen van diepe trauma’s. Of het nu gaat om angststoornissen, posttraumatische stressstoornis (PTSS), of de nasleep van een ongeluk of geweldsincident, deze uitdagingen vragen om specifieke technieken en benaderingen.

In deze diepgaande training wordt de unieke kans geboden om je repertoire te verrijken met EMDR-technieken, een waardevolle en krachtige aanvulling.
In een ondersteunende, hands-on omgeving krijg je de kans om zowel te leren als te oefenen. Of je nu net begint met je reis als coach of therapeut, of al jaren ervaring hebt, deze workshop is ontworpen om je te helpen groeien en je cliënten nog beter te ondersteunen.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde techniek die specifiek is ontworpen om mensen te helpen bij het verwerken van trauma’s.

In deze leerzame en praktische training leer je hoe je EMDR-sessies kunt geven en oefen je in een ondersteunende, hands-on omgeving. Deze workshop biedt je de unieke kans om je repertoire uit te breiden met een techniek die een echt verschil kan maken in het leven van je cliënten.

Een holistische benadering

Deze 2-daagse EMDR-workshop is uniek omdat het niet alleen gericht is op het leren van EMDR als een op zichzelf staande techniek. Wat deze training echt bijzonder maakt, is dat je leert hoe je EMDR kunt combineren met ademwerktechnieken.

De twee technieken vullen elkaar aan en heeft het effectieve resultaat dat je cliënten nog dieper en effectiever kunnen helen. Door deze technieken samen te gebruiken, kun je een holistische benadering van genezing bieden die zowel lichaam als geest aanspreekt.

Het doel van EMDR is om de emotionele lading die op een heftige herinnering rust, te verminderen.

Belangrijke Opmerking:

De EMDR-workshop biedt een waardevolle gelegenheid om de techniek van EMDR te leren en te begrijpen.
De techniek kan krachtige resultaten opleveren en is uitdagend voor de cliënt.

Aangezien EMDR vaak wordt toegepast bij mensen met diepe trauma’s, is een achtergrond en ervaring in het werken met trauma en emotionele kwetsbaarheid noodzakelijk.

Heb je vragen, aarzel niet om contact met me op te nemen.

Emdr Specialisatie

Hoe verloopt een EMDR sessie

  1. Voorbereiding: De coach/therapeut zal eerst een grondige intake afnemen om te begrijpen wat de problemen zijn en om te bepalen of EMDR een geschikte behandeling is.
  2. Identificatie van het doelwit: Samen identificeer je specifieke herinneringen die de basis vormen voor de EMDR-sessie.
  3. Desensitisatie: De coach/therapeut zal je vragen om je te concentreren op de verontrustende herinnering terwijl je tegelijkertijd een afleidende stimulus volgt, zoals de bewegende vingers van de therapeut of het horen van tikken afwisselend in je rechter- en linkeroor. Dit proces gaat door totdatde herinnering niet langer verontrustend is.
  4. Installatie van positieve cognitie: De positieve overtuigingen over jezelf worden versterkt in relatie tot de herinnering.
  5. Lichaamsscan: Eventuele lichamelijke sensaties worden geïdentificeerd die nog steeds verband houden met de herinnering. Als er nog steeds verontrustende sensaties zijn, worden deze verder verwerkt.
  6. Afsluiting: Aan het einde van de sessie wordt er gezorgd dat je je stabiel voelt en klaar bent om de sessie te verlaten. Je krijgt mogelijk ook instructies voor zelfzorg thuis.
  7. Herbeoordeling: Aan het begin van de volgende sessie zal de coach/therapeut de voortgang controleren en bepalen of er nog meer werk aan de herinnering moet worden gedaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat jouw ervaring met EMDR kan variëren.

Kosten

EUR 425,-
incl. lekkere vegetarische lunch bij het restaurant: Leidse Lente.

Locatie

Haagweg 4 F1,
2311 AA Leiden

Data

Cursus-1 2024:
31-05-2024
07-06-2024 (Lees meer …)

Cursus-2 2024:
09-12-2024
10-12-2024 (Lees meer …)

Geen evenementen gevonden!

Whatsapp-chat openen
Persoonlijk contact met Annette
Scan de code
Annette Weers via Whatsapp
Hallo
Kan ik je helpen?

Je krijgt z.s.m. persoonlijk bericht van Annette zodra ze klaar is met haar les of cliënt.