Opleiding Voice Dialogue

Data in Leiden (6 daagse)

Cursus 2022:
24-01-2022
14-02-2022
07-03-2022
28-03-2022
25-04-2022
23-05-2022   (Lees meer …)

Data in Leiden (2 daagse)

Cursus 2022:
12-11-2022
13-11-2022   (Lees meer …)

Data Supervisie
Geen evenementen gevonden!
Ik schijf me in
Kosten

Kosten 2021: EUR 997

Kosten 2022: EUR 1095

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door de NBVH en geeft 36 studiepunten!

Ook beschikbaar als Online Opleiding!!

Wil je de Voice Dialogue Opleiding liever online volgen?
Alle lessen in 8 weken tot je beschikking en een jaar toegang tot alle video’s en informatie.
Incl. maandelijkse Zoom-sessies voor vragen en het ontmoeten van je mede cursisten.

Via de winkel kan je de “Opleiding Voice Dialogue Online” kopen:
Meer informatie

“Voice Dialogue kan het gevoel geven alsof  je vrij komt uit de gevangenis.”

We denken dat we bijvoorbeeld de criticus zijn. Dit kan je je leven lang volhouden, omdat je niet beter weet. Hoe geweldig bevrijdend is het, om te ervaren dat het slechts een deel/ stemming in je is. Iets waar je in en uit kan bewegen. Je wordt weer de baas over je eigen gevoelens, gedachten en fysieke houding. Het (her) ontdekken van de verstoten delen kan een ware revolutie in jezelf teweeg brengen. Dit is onvoorstelbaar. Je ontdekt een heel nieuw land, waarin vrijheid mogelijk is. De gevangenis is conditionering. De gevangenis waar je je identificeert met je delen. Je krijgt een map hoe je de gevangenis kan verlaten!

In het begin van de jaren tachtig ontdekten in de V.S. Hal Stone, een leerling van Jung, en Sidra Stone dat je met innerlijke menselijke eigenschappen kunt communiceren. Toen Sidra op een zeker moment verdrietig was, vroeg Hal haar of ze in dat verdriet wilde stappen en het een stem wilde geven. Daarop verscheen er een klein en kwetsbaar kind, dat veel te vertellen had: een kind waar eindelijk eens naar geluisterd werd! Zo ontstond de eerste dialoogsessie. Hal en Sidra ontdekten dus dat er vele delen bestaan die ons leven op de achtergrond bepalen, of juist volledig verbannen lijken te zijn. Ze ontdekten dat elk deel zijn eigen energie en karakteristiek draagt. Ze ontdekten tevens dat, hoe beter wij leren omgaan met onze innerlijke delen, des te beter we ons gaan voelen. De enorm krachtige en transformerende werkwijze die uit hun werk ontstond noemden ze Voice Dialogue.

Annette over Voice Dialogue

(11:34 minuten)

Voice Dialogue is de meest geëvolueerde vorm van het werken met deelpersoonlijkheden. Van stemming naar stem, dat lijkt het hart van Voice Dialogue te zijn.
Je leven wordt beïnvloed door stemmingen, zowel als reactie op de buitenwereld als op je binnenwereld. Een stem is een innerlijk deel.

Voice Dialogue is een manier om in gesprek te komen met onze innerlijke stemmen. Er zijn bekende delen zoals bv. de criticus, de perfectionist, de pleaser, de controleur en diverse innerlijke kinderen en delen die verrassend nieuw voor ons lijken.
Je denkt dat je zelf achter het stuur zit van je auto, maar dat is helaas niet zo. Gestuurd door je overlevingspatronen, zal het deel dat het hardste duwt winnen, dus bv. het verlegen deel of de roker.
Je wordt door de delen geleefd. Voice Dialogue is een uitermate effectieve manier om bewust te worden van je innerlijke wereld.

Centraal staat het ontdekken van aangeleerde oude overlevingspatronen en het creëren van wenselijke nieuwe mogelijkheden.
Zo is Voice Dialogue een weg om compleet en weer heel te worden.

“Bewustwording van je innerlijke rijkdom.”

Hoe verloopt een individuele sessie?

 

In het begin van de Voice Dialogue sessie zitten werker en begeleider tegenover elkaar. Allereerst wordt het doel van de sessie bepaald. Waar wil de werker aan werken?

Wanneer het doel helder is wordt bekeken welke delen hierbij een rol spelen. Een voorbeeld: als iemand een burn-out heeft, kunnen delen als pusher, criticus, pleaser en of perfectionist een grote rol hierin spelen. Het deel dat de (mede)drager is van het bepaalde probleem of gevoel, wordt uitgenodigd op een andere plek in de ruimte. Zo kan speciaal met dit deel kennis gemaakt worden en een gesprek gevoerd.

De begeleider gaat een gesprek aan met een of meerdere delen na elkaar, steeds op een andere plaats. Zo komen primaire delen aan het woord, verstoten delen of delen die je niet kent, maar graag zou willen uitnodigen in je bestaan. Voice Dialogue geeft je zicht op je oude patroon dat je keer op keer bewandeld en ingesleten hebt. Dit kan je loslaten om vervolgens een nieuw wenselijk patroon te creëren met de delen die jij kiest.
Zo word je weer de baas over je eigen leven!

“Ik heb echt het gevoel dat ik geleefd word”

Opleidingsprogramma

Tijdens de opleiding leer je het geven van een sessie en zal je sessies ondergaan.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: overlevingspatronen, primaire en verstoten delen, innerlijk kind/ ouder, relatie, zwaargewichten (criticus, perfectionist, controleur, pleaser en pusher) en je eigen thema´s.

Studiebelasting

6 lesdagen
Je ontvangt een bewijs van deelname.

Optioneel:
Oefenen op mede studenten.

De opleiding is op HBO denkniveau.

Het eigendomsrecht van het cursusmateriaal berust bij
Annette Weers opleidingen.

Bekijk onze video’s en opleidingen in de winkel:

Toont alle 2 resultaten