Rode / Open Tent

Rode tent Leiden in Iedereen verlicht van de NTR

Voorproefje van de Rode tent-Leiden in het NTR-programma ‘Iedereen verlicht’.

Datum

Geen evenementen gevonden!

Kosten en Locatie

Kosten:
Donatie van 15 euro contant aan de deur.

Locatie:
“Leidse Lente” Haagweg 4 Leiden

Parkeren:
Haagweg 8 Parkeergarage

Ik meld me aan

– stuur een email naar contact@annetteweers.nl

 

Rode tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant: De rode tent.

De rode tent is van origine de plaats waar vrouwen zich tijdens de nieuwe maan drie dagen per maand terugtrokken.
Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.
In de RODE TENT vieren, bekrachtigen en ervaren we het vroxw* zijn. Het is een plek om op dieper niveau met elkaar te kunnen zijn, uit te rusten en de ware kracht van vroxw* zijn te her-inneren.

* De Rode tent is voor mensen die zich identificeren als vrouw of als non binair. (Een non-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit.)

“You’re just like me and beautifully different!“

A circle of women may be the most powerful force known to humanity.
If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, Dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love great. You will be changed. The very fabric of your Being will be altered by this. If you allow it. Please, Allow it.”

~Author Unknown~

Rode Tent Cirkel Strand

Lieve mensen,
In de Rode Tent nodigen we van harte (ook) trans en non- binaire mensen uit en een ieder geen naam geeft aan zijn/ haar/ hen gender.

De Rode Tent is een veilige plek om elkaar te ontmoeten achter het masker. Te delen vanuit kwetsbaarheid in een land voorbij goed en kwaad is waar we elkaar ontmoeten. Een liefdevol welkom voor jou! Fijn als je ook komt.

Eens in de maand komen we samen bij “Leidse Lente” Haagweg 4 te Leiden. Omringd door kaarslicht is het “sharen” een wezenlijk onderdeel van de Rode/ Open TENT. Meestal is er een thema of activiteit verbonden aan de avond.

De Rode/ Open tent is een warme, liefdevolle en hele veilige plek om kwetsbaar te zijn en je meer te verbinden met je medemens dan ooit. Wat in de tent besproken wordt, blijft in de tent. Leuk als je iets meeneemt om te delen zoals een gedicht, verhaal, lied of iets geheel anders. Dit staat je geheel vrij.

Het liefdevol samenzijn, dragen en gedragen worden en heel veel plezier is elke Rode/ Open TENT aanwezig!

Je kan je per keer inschrijven.

Lieve groet,
Annette en the moonsisters

“Things We Don’t Talk About: Women’s Stories from the Red Tent” (voor de officiële trailer: klik op de afbeelding)

Things We Don't Talk About: Women's Stories from the Red Tent