Rode tent


Rode tent Leiden in Iedereen verlicht van de NTR

Rode tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant: De rode tent.
De rode tent is van origine de plaats waar vrouwen zich tijdens de nieuwe maan drie dagen per maand terugtrokken.
Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.
In de RODE TENT vieren, bekrachtigen en ervaren we het vroxw*  zijn. Het is een plek om op dieper niveau met elkaar te kunnen zijn, uit te rusten en de ware kracht van vroxw* zijn te her-inneren.

* De Rode tent is voor mensen die zich identificeren als vrouw of als non binair. (Een non-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit.)

“You’re just like me and beautifully different! “

“A circle of women may be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, Dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love great. You will be changed. The very fabric of your Being will be altered by this. If you allow it. Please, Allow it.” ~Author Unknown

Trailer: “Things We Don’t Talk About: Women’s Stories from the Red Tent”


jongen voert meeuw in de lucht

Lieve mensen,
In de Rode Tent nodigen we van harte (ook) trans en non- binaire mensen uit en een ieder geen naam geeft aan zijn/ haar/ hen gender.

11 november gaan we de Rode Tent via Zoom doen van 19.30 tot 21.00 uur.

Bijdrage EUR 7,50

De Rode Tent is een veilige plek om elkaar te ontmoeten achter het masker. Te delen vanuit kwetsbaarheid in een land voorbij goed en kwaad is waar we elkaar ontmoeten. Een liefdevol welkom voor jou! Fijn als je ook komt.

Eens in de maand komen we samen bij “Leidse Lente” Haagweg 4 te Leiden. Omringd door kaarslicht is het “sharen” een wezenlijk onderdeel van de Rode/ Open TENT. Meestal is er een thema of activiteit verbonden aan de avond.

De Rode/ Open tent is een warme, liefdevolle en hele veilige plek om kwetsbaar te zijn en je meer te verbinden met je medemens dan ooit. Wat in de tent besproken wordt, blijft in de tent. Leuk als je iets meeneemt om te delen zoals een gedicht, verhaal, lied of iets geheel anders. Dit staat je geheel vrij.

Het liefdevol samenzijn, dragen en gedragen worden en heel veel plezier is elke Rode/ Open TENT aanwezig!

Je kan je per keer inschrijven.

Lieve groet,
Annette en the moonsisters

Datum: woensdag 11 november van 19.30 tot 22.00 uur
Aanmelden: zie button linksboven
Locatie: “Leidse Lente” Haagweg 4 Leiden
Parkeren: Haagweg 8 parkeergarage
Donatie: EUR 15,= Cash meebrengen

Neem je wat lekkers mee om te delen?
We verheugen ons op je komst!

Annette Weers en de moonsisters