Rode tent


Rode tent Leiden in Iedereen verlicht van de NTR

Rode tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant: De rode tent.
De rode tent is van origine de plaats waar vrouwen zich tijdens de nieuwe maan drie dagen per maand terugtrokken.
Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.
In de RODE TENT vieren, bekrachtigen en ervaren we het vrouw zijn. Het is een plek om op dieper niveau met elkaar te kunnen zijn, uit te rusten en de ware kracht van vrouw zijn te her-inneren.

“You’re just like me and beautifully different! “

“A circle of women may be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, Dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love great. You will be changed. The very fabric of your Being will be altered by this. If you allow it. Please, Allow it.” ~Author Unknown

Trailer: “Things We Don’t Talk About: Women’s Stories from the Red Tent”

Woensdag 30 oktober is een OPEN TENT. Dat betekent dat ook mannen heel welkom zijn!


jongen voert meeuw in de lucht

De eerstvolgende Rode Tent is woensdag 25 september van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Thema: De donkere godin

Deze Rode Tent staat in het teken van de Donkere Godin. In verschillende culturen heeft ze verschillende namen: Kali, Hecate, Cerridwyn, The Morrigan, Medusa. Hoewel het donker in het heden vaak als iets ‘slechts’ wordt gezien, wordt de Donkere Godin al duizenden jaren aangeroepen en vereerd als de schepster van heling, verandering en hernieuwing. Ze nodigt ons uit contact te maken met datgene wat we het liefst wegstoppen, of dat nou onze haat, angst, kracht, kwetsbaarheid of iets anders is. Want juist daardoor kunnen we de lessen leren die we te leren hebben. Omdat september de tijd van loslaten en vernieuwing is, is dit een passend thema voor de komende Rode Tent. Door middel van liefdevol en zacht ritueel nemen we tijdens deze Tent een kijkje bij ons donkere deel en zetten we de deur op een kier naar transformatie van datgene dat teruggeven mag worden aan de aarde.

De Rode Tent

Eens in de maand komen we samen bij “De Kern “Kernstraat 2a te Leiden. Iedereen steekt een kaars aan voor zichzelf, voor haar (groot)moeders en voor degene waar haar hart naar uitgaat. Omringd door kaarslicht is het “sharen” een wezenlijk onderdeel van de RODE TENT. Echt luisteren met je oren en je hart is een groot cadeau voor degene die haar verhaal deelt. Meestal is er een thema of activiteit verbonden aan de avond.

De Rode tent is een warme, liefdevolle en hele veilige plek om kwetsbaar te zijn en je meer te verbinden met je sisters dan ooit. Wat in de tent besproken wordt, blijft in de tent. Leuk als je iets meeneemt om te delen zoals een gedicht, verhaal, lied of iets geheel anders. Dit staat je geheel vrij. Neem je wat lekkers mee om te delen? Rode kleding of sjaal gewenst. Voorbeelden van activiteiten zijn: dansen, zingen, ceremonies, visualisatie en verhalen vertellen. Het liefdevol samenzijn, dragen en gedragen worden en heel veel plezier is elke RODE TENT aanwezig! Een liefdevol welkom voor jou……. Je kan je per keer inschrijven. Ook als je je niet hebt aangemeld is er altijd een plekje voor je.

Verbinding, liefde en echte aandacht, net als plezier en humor zijn wezenlijke onderdelen van de Rode Tent.

Aanmelden: zie button linksboven

Locatie: “De Kern” Kernstraat 2a Leiden

Parkeren: Gratis voor de deur of in de straat na 19.30 uur

Donatie:EUR 15,= Graag contant meebrengen.
Neem je wat lekkers mee om te delen? Rode kleding of sjaal optioneel. We verheugen ons op je komst!